jQuery not supported.



service 4wd code

whats wrong with my truck?

service 4wd code

Postby bradgmc05 [OP] » Aug 25 2011, 1:16am

Hey guys got an issue with my 05sierra. My info center is flashing service 4wd and the lights on my 4wd buttons are not lighting up and I can't switch into 4wd. Bit some days I start my truck and its fine but still flashes service 4wd. My question is this an electrical problem. Bad 4wd drive switch. Or a safety deal and i need to change fluids in transfer case. Anyone had this issue? Please help.
Original Poster
bradgmc05
Newbie
Newbie
Posts: 9
Topics: 5
Images: 1
Joined: Aug 19 2011, 2:50am
Years of membership: 3 years of membership3 years of membership3 years of membership
Location: ilinois
Year: 2005
Make/Model: GMC Sierra
Extra Info: Z71 crew cab 5.3
Group Membership:
Registered users

Re: service 4wd code

Postby adams99z71 » Aug 25 2011, 3:42pm

i had the service 4wheel drive message come on in my message center/DIC replaced the switch and problem solved. check out this topic service 4wd
nbs99 z71 325ci v8, stock 4wheel disc brakes, no cats, flow master classic 40 series, rhino line, custom fog lights, cb, bully dog tunner, 4:10 locker, airbag load leveling, 205,000miles.
User avatar
adams99z71
Armed Forces
Armed Forces
Combustion on 6 pistons [L2]
Combustion on 6 pistons [L2]
Posts: 625
Topics: 30
Images: 0
Joined: Nov 27 2010, 6:28am
Years of membership: 4 years of membership4 years of membership4 years of membership4 years of membership
Location: san diego
Year: 1999
Make/Model: Chevrolet Silverado
Extra Info: 325ci Z71 ext cab LS
Group Membership:
Automotive Technicians
Registered users
Servicemen

Re: service 4wd code

Postby Crossram » Aug 25 2011, 11:08pm

Happened on my '99 and it was the switch.
Airaid MIT
AFe Dry Filter
Borla
Intune
RC 2" level
Crossram
Firing on 2 cylinders [L1]
Firing on 2 cylinders [L1]
Posts: 26
Topics: 1
Joined: Jun 23 2011, 12:33am
Years of membership: 3 years of membership3 years of membership3 years of membership
Location: The Republic of Texas
Year: 2011
Make/Model: Chevrolet Silverado
Extra Info: 1500CC 5.3L Z71 4x4
Group Membership:
Registered users

Re: service 4wd code

Postby Obsession11 » Aug 26 2011, 2:48am

i had the same thing happen to me, but in winter. I did a "reset" by turning it off hit the brake and gas a bunch of times turning the key a few times. After 2 or 3 times of doing that it hasnt done it since, so over 6 months, 4wd is working fine too.
Image
Sig by AllStarSilvy

bombdiver: "looking at my sig" = drooling over schlongs.
tcnoakes: you better get in their ass vince
User avatar
Obsession11
Combustion on 5 pistons [L2]
Combustion on 5 pistons [L2]
Posts: 578
Topics: 15
Images: 20
Joined: Jun 26 2011, 6:27pm
Years of membership: 3 years of membership3 years of membership3 years of membership
Location: South Metro, MN
Year: 2005
Make/Model: GMC Sierra
Extra Info: 5.3L Z71 SLT
Group Membership:
Registered users

Re: service 4wd code

Postby bradgmc05 [OP] » Aug 26 2011, 3:07am

Thank you for all of your help guys. I tried new switch and that wasn't it so ill try reseting it see what happens
Original Poster
bradgmc05
Newbie
Newbie
Posts: 9
Topics: 5
Images: 1
Joined: Aug 19 2011, 2:50am
Years of membership: 3 years of membership3 years of membership3 years of membership
Location: ilinois
Year: 2005
Make/Model: GMC Sierra
Extra Info: Z71 crew cab 5.3
Group Membership:
Registered users

Return to Vortec 5300 5.3L V8

 

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Common search terms

service guys drive fine problem code help issue change doing start brake info check still same anyone done lights thing since

It is currently Dec 19 2014, 10:40pm

  • Sponsor
Login  •  Register
SHOP TALK (Live Chat)
Vortec 5300 5.3L V8 Forum
Vortec 5300 5.3L V8 specific.
To create a new topic in Vortec 5300 5.3L V8, click this button:
Previous topic Next topic
Sitewide News Sitemaps & Feeds

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests