Mam Silverado 4x4 LT Z71 z 2014 roku ze standardowym łóżkiem. W standardzie miał 18-calowe felgi i przełożenie 3,08. Ponieważ jeżdżę tylko po autostradach, nie przeszkadzało mi przełożenie 3,08. Jednak zastanawiam się nad zmianą na 20- lub nawet 22-calowe felgi. Zostanę przy wzorze bieżnika autostradowego, ponieważ znowu jeżdżę tylko po autostradach i robię około 25 tys. mil rocznie.
Oto moje pytanie. Kiedy korzystam z pakietów "build" na stronie Chevy, jeśli wybiorę rozmiar felgi 20"+, zastępuje on przełożenie 3,08 przełożeniem 3,42.
Czy muszę więc wymienić moje 3,08 na 3,42, jeśli chcę założyć 20- lub 22-calowe felgi?
To staje się trochę droższe niż tylko felgi/opony...
Jeśli to ma znaczenie, zainstalowałem zestaw poziomujący 2" i wstępnie zaprogramowany tuner Diablo.
Oto moje pytanie. Kiedy korzystam z pakietów "build" na stronie Chevy, jeśli wybiorę rozmiar felgi 20"+, zastępuje on przełożenie 3,08 przełożeniem 3,42.
Czy muszę więc wymienić moje 3,08 na 3,42, jeśli chcę założyć 20- lub 22-calowe felgi?
To staje się trochę droższe niż tylko felgi/opony...
Jeśli to ma znaczenie, zainstalowałem zestaw poziomujący 2" i wstępnie zaprogramowany tuner Diablo.