Pierwszy post, niedawno dodałem wlot powietrza S&B, wydech Borla Pro XS i Dyno mojej ciężarówki, jej RWHP wynosi 318. Moim następnym dodatkiem jest powietrze. Kolektory TSP czy wałek rozrządu, co da mi więcej mocy?
Duży samochód robi vroomroorancher said:Specyfikacja Chevroleta mówi, że silnik wytwarza 355 KM przy 5600 obr./min.
Czego tu nie rozumiem i dlaczego potrzebna jest większa moc? Rozumiem lepszą wydajność, ponieważ mam tuning, ale większą moc?
Tak, powiedziano mi to, miałem zamiar dodać tylko kolektory, ale zobaczyłem i powiedziano mi, żeby wziąć oba i znowu je zwrócić. Zobaczymy, dzięki.n8dh said:W zależności od wałka rozrządu, prawdopodobnie będziesz chciał zrobić wałek rozrządu i kolektory jednocześnie, ponieważ nowy wałek rozrządu (w zależności od tego, jak agresywny jest) będzie pchał więcej powietrza. Będziesz potrzebował strojenia, aby to wszystko połączyć.
Trzeba płacić, żeby grać, OP.
Coroorancher said:Specyfikacja Chevroleta mówi, że silnik generuje 355 KM przy 5600 obr./min.
Czego tutaj nie rozumiem i dlaczego potrzebna jest większa moc? Rozumiem lepszą wydajność, ponieważ mam tuning, ale większą moc?
Jak on uzyskuje 398 KM i 427 lb-ft momentu obrotowego z "seryjnego 5.3"?MIKE91B said:Obejrzyj to. Richard Holdener jest zdecydowanie najlepszym źródłem mocy GM na YouTube.
Rozumiem, dzięki. Czy wiesz, na jakiej wysokości są oceniane? Czy jest to takie samo dla wszystkich producentów?MIKE91B said:Paliwo premium i cały wyprzedzenie zapłonu, jaki może znieść. Był również w prawie idealnych warunkach w klimatyzowanym pomieszczeniu na hamowni. Pamiętaj, że kiedy GM stempluje ocenę mocy, silnik musi to robić na dowolnej wysokości i w najwyższych temperaturach. Należy również pamiętać o wadze ciężarówki. To wpływa na to, ile wyprzedzenia zapłonu można rzucić na silnik przy paliwie o niskiej liczbie oktanowej. Richard po prostu pokazuje maksimum na hamowni silnikowej. Zgaduję, że używał każdego triku z książki, aby pokazać, jak bardzo silniki LT są lepsze.
Myślę, że to również z paliwem premium i wyprzedzeniem zapłonu?MIKE91B said:Texas speed miał L83 na hamowni, który również był seryjny. Wytworzył 410 KM i 430 funtów momentu obrotowego. Pokazują wykres tego silnika i porównują go z oferowanymi wałkami rozrządu.