Chevy Silverado and GMC Sierra Forum banner
261 - 280 of 358 Posts
Wiesz, to wszystko jest naprawdę smutne. Miałem '98 2500 z 454, który zawsze miał 15-16 mpg. Miał też przełożenia 4.10. Smutno mi, że się go pozbyłem. Co prawda, był to głównie pickup wiejski, który tylko w niewielkim procencie jeździł po mieście. Po prostu dobry, wszechstronny pickup. Powinno być (ale nie jest) wstydem dla GM, że nie poprawili mpg w tych pojazdach od prawie dwóch dekad.

Właśnie wróciłem z podróży Houston/Dallas. Sam, tempomat ustawiony na 70, spalanie wynosiło dokładnie 14,9 MPG. W drodze powrotnej ustawiłem tempomat na 75, jadąc pod wiatr i spalanie wyniosło 14,5 MPG. To z przełożeniem 3,73, długimi rurami, usuniętymi katalizatorami i chipem.

Cóż, czuję się lepiej, 6.0 działa na E 85, jeżdżę jak dziadek, nigdzie się nie spieszyłem, wstałem wcześnie, żeby iść do pracy i nacisnąłem straszny przycisk DIC i spojrzałem na ekonomię,,,, Byłem szczęśliwy widząc, że mam 8.1!! WOOT!! Dużo lepiej niż 7.1 ciągnąc moją 23-stopową przyczepę!!

Przeglądałem trochę internet i natknąłem się na kilka artykułów, w których przeprowadzono badania z różnymi markami pojazdów i mieszankami etanolu E10, E15, E20, E30, E40 i E85. Istniała krzywa mpg, która występowała przy różnych mieszankach, przy czym E20-E30 było mieszanką, która wykazywała praktycznie takie samo mpg jak w przypadku stosowania paliwa bez etanolu w silnikach Chevrolet flex. Postanowiłem spróbować w zeszłym tygodniu, podczas mojego tygodnia urlopu, ponieważ mam dostęp do niektórych detalicznych pomp mieszających, które mają E30 jako opcję. Uzyskałem praktycznie takie samo mpg jak przy użyciu zwykłej benzyny 87. Ale koszt był o około 0,30 dolara za galon tańszy. Warto spróbować, jeśli można znaleźć pompę mieszającą w pobliżu.

Wow, to stary wątek, ale wciąż od czasu do czasu pojawiają się jakieś posty. Po przeczytaniu innych postów, moje 14,6 w mieszanej jeździe z moim nowym 2014 2500HD brzmi całkiem nieźle. Zwłaszcza z osią 4.10. Zastanawiam się, czy olej Mobil One pomoże przy mojej pierwszej wymianie oleju.

rwhanson9986 said:
Wow, to stary wątek, ale wciąż od czasu do czasu pojawiają się na nim posty. Po przeczytaniu innych postów, moje 14,6 w mieszanej jeździe z moim nowym 2014 2500HD brzmi całkiem nieźle. Zwłaszcza z osią 4.10. Zastanawiam się, czy olej Mobil One pomoże przy mojej pierwszej wymianie oleju.
Marka użytego oleju jest pomijalna przy obliczaniu MPG.

Właśnie kupiłem 2500HD z 2013 roku z silnikiem 6.0l, był to samochód demonstracyjny dealera i ma 30 000 km przebiegu. Podczas niedawnej podróży udało mi się osiągnąć 16,25 MPG, głównie na płaskiej autostradzie z kilkoma wzniesieniami i tempomatem ustawionym na 100 km/h. Komputer pokładowy (DIC) bardzo się myli zarówno w kwestii zużycia paliwa, jak i pozostałego paliwa. Wiem to, ponieważ ustawiłem 'zużycie paliwa' na zero podczas tankowania, a następnie, gdy zatankowałem ponownie, porównałem DIC z moim oryginalnym paragonem i różnica wyniosła 20 litrów. Z tych obliczeń DIC pokazuje 13 MPG, co uniemożliwiłoby mi dotarcie do celu przed ponownym zatankowaniem.

Cześć,

Kupiłem właśnie 2007 2500HD Classic Silverado. Napełniłem go już kilka razy i przebieg jest straszny. Pierwsze tankowanie to mieszanka autostrady i miasta, około 50/50, uzyskałem 9,82 MPG. Drugie tankowanie to jazda tylko po mieście i uzyskałem 7,9 MPG. To wszystko z pustą ciężarówką, jeszcze nią nie holowałem. Samochód ma 170 000 km przebiegu i nie mam żadnych zapisów serwisowych poza wymianami oleju. Jakieś rekomendacje, co mogę zrobić, aby mieć nadzieję na uzyskanie 10 MPG w mieście?

Aktualizacja dotycząca moich mpg, wciąż na poziomie 8-8,2, zabrałem samochód żony do dealera w celu wykonania pewnych prac, ponownie rozmawiałem z innym kierownikiem serwisu i powiedziałem mu o moich mpg, mówi mi, że powinienem spodziewać się różnicy 4-5 mpg w E85 w porównaniu do 89 oktanów. To najwyższa liczba, jaką do tej pory słyszałem.
Przywożę ciężarówkę do dealera w przyszłym tygodniu, aby w końcu otrzymać jedną z moich darmowych wymian oleju, a ten kierownik powiedział, że przeprowadzi pełny test wydajności mojego silnika. Zgadza się, że mpg wydają się niskie, ale dodał również fakt, że to ciężarówka!! (dzięki, Capt. obvious)

2003 2500HD jeżdżący codziennie po terenach wiejskich daje mi około 12,1 dziennie, dzień w dzień, przez tysiące mil. Jazda po autostradzie podczas podróży, jeśli obliczę przebieg, uzyskałem raz 13,5. Przełożenia 4,10 prawdopodobnie nie pomagają.

261 - 280 of 358 Posts