Chevy Silverado and GMC Sierra Forum banner

Pytanie dotyczące uszczelki drzwi

4.1K views 11 replies 7 participants last post by  davester3500  
#1 ·
Mam Silverado 1500 Extended z 2007 roku i właśnie zamówiłem dwa tylne otwory wentylacyjne, ponieważ mam przemoczone podłogi z przodu i z tyłu. Usunąłem fotele kierowcy, pasażera i tylne. Obie wiązki przewodów po lewej i prawej stronie, prowadzące do tyłu, były pod wodą. Znalazłem również dwa wycieki pochodzące z górnej uszczelki, gdzie jest ona przymocowana do nadwozia.

Czy ktoś może mi powiedzieć, jak nazywa się ta uszczelka? To nie jest uszczelka drzwi, jest nad nią i biegnie tylko w poprzek góry i w dół do połowy.

#4 ·
Po prostu wejdź na stronę części zamiennych dealera GM i znajdź podział części drzwi. Należy pamiętać, że uszczelka CHMSL jest znana z przeciekania, prawdopodobnie trzeba będzie ją również wymienić.
GM nie sprzedaje samej uszczelki CHMSL. Czy wiesz, kto je produkuje i sprzedaje?

#6 ·
Wymieniłem CHMSL = Center High Mounted Stop Light 4 dni temu. Ponieważ usunąłem wszystko z wnętrza kabiny, nawet część deski rozdzielczej, chcę uszczelnić okolice drzwi, okien, maski, klamek. Szukając przecieków za pomocą węża z wodą, woda wypływała nawet z klamek. Potrzebuję więc jakiegoś schematu pokazującego i nazywającego wszystkie uszczelki lub uszczelniacze, jakkolwiek się je nazywa. Wiele stron, które odwiedziłem, miało własne akronimy i rysunki rzeczy niezwiązanych z moim pojazdem.

#7 ·
Ciężarówka LMC ma kilka przyzwoitych szkiców widoków części karoserii w rozstrzale.

#10 ·
Największym problemem, jaki mam, są konwencje nazewnictwa, które te strony z częściami samochodowymi mają dla uszczelnień, uszczelek drzwiowych itp. A żeby było gorzej, są dwa modele Silverados wymienione dla 2007 roku, Classic (starszy model) i nowy model, który posiadam. Szukam (1) uszczelki, która pasuje do drzwi, (2) jednoczęściowej uszczelki, która otacza całą kabinę i (3) jednoczęściowej uszczelki, która osiada na rynnie, która schodzi w dół do połowy, z przodu i z tyłu.

#12 ·
Potrzebuję górnej części uszczelki przymocowanej do nadwozia do dachu, około 1 cala od jednoczęściowej uszczelki wokół całej kabiny, aby uszczelnić drzwi.
1. Zaktualizuj swoje konto, aby uwzględnić rok/markę/model/silnik/poziom wykończenia Twojej ciężarówki.
2. Może po wykonaniu #1, opublikuj zdjęcie obszaru, w którym uszczelka jest zainstalowana.