Mam GMC Sierra Half-ton z 2000 roku, pojedynczą kabinę i krótką skrzynię. Właśnie wymieniłem przełącznik 4x4 i siłownik w desce rozdzielczej. Przełącznik w desce rozdzielczej nie świeci na żółto, aby pokazać mi, że jestem w trybie 2WD, to samo dotyczy 4hi i 4lo. Cyfry nadal się świecą, tylko żółte wskaźniki nie. Nic się też nie dzieje, gdy naciskam przyciski. Wał napędowy również się nie obraca. Zanim wymieniłem siłownik, przedni wał napędowy się obracał. Zastanawiałem się, czy przed instalacją należy dokonać specjalnej regulacji siłownika, ponieważ zauważyłem, że można wkręcić lub wykręcić element, a to spowodowałoby ściśnięcie lub rozprężenie sprężyny wewnątrz siłownika, w zależności od tego, w którą stronę się go obróci. Daj mi znać, jeśli potrzebujesz więcej informacji! Chcę tylko wiedzieć, czy to powinno być coś prostego, jak nieprawidłowo wyregulowany siłownik, czy też mój reduktor/mechanizm różnicowy jest do wyrzucenia. Próbowałem również zresetować ciężarówkę, szybko wyłączając i włączając kluczyk trzy razy. Nic się nie stało. Użyłem również DMM do przetestowania wszystkich połączeń, a siłownik i przełącznik otrzymują zasilanie.