Chevy Silverado and GMC Sierra Forum banner
1 - 4 of 4 Posts

· Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hey all, I have a 2013 lt 4x4 crew cab with the 5.3 Over the last week or so when the truck has sat approximately 6-8 hours and you try to start it up, it has a hard time starting. Just turns and turns and then when it finally starts it idles rough for about 10 seconds or so and then lines out. Ones it lines out the truck runs like normal. You can even kill it and it will fire up like normal. I have changed the fuel pump, and the fuel purge solenoid. I have unplugged the maf sensor in hopes that that would work but did not. We plugged the truck into the hp tuners program to try and get an idea of what was going on and the only abonormalities we seen was when it was having the hard start that the injectors opened up to 113 before falling straight to zero and then opening again like normal and starting. Other than that we seen nothing else wrong. we killed the truck and ran the program with it starting normal and nothing reads wrong(that we can see). The biggest problem is that sense it is only doing it after it has sat for most of the day, its hard to test and try on what is wrong with it. Any ideas would be greatly appreciated! oh and its not throwing any codes what so ever. also it has 129000 miles (do a lot of driving)
 

· Registered
Joined
·
3,323 Posts
ASTE25 said:
Check the fuel pressure and flow rate of the pump. Also check to see if the fuel pressure regulator is leaking.
isn't the fuel pressure regulator in the pump?

If it needs to warm up to run normal than i would be looking for vacuum leaks around the intake manifold or intake itself. If you have a tuner, have you done any other mods or maintenance recently? Do you have a CAI or an oiled air filter? Ho does your throttle body look and your plugs?
 
1 - 4 of 4 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top