Cześć. Czy można zwiększyć ładowność w 2024 GMC Sierra 1500 4 x 4? Chcę zrobić zabudowę Overland bez konieczności przechodzenia na HD 2500. Dzięki
Jak wspomniano, ulepszenie to pomoże Ci przewozić więcej ciężaru.Nawet ulepszanie resorów piórowych i innych elementów zawieszenia?
Moja 8-stopowa Spacekap waży 825 funtów. To dużo miejsca za jedyne 825. Teraz musisz wykonać lekką konstrukcję wewnątrz dla 1/2 tony.Samochody ciężarowe o masie 1/2 tony i te kempingi typu Overland po prostu niezbyt dobrze się ze sobą komponują
Cóż, ta waga 825 funtów to prawie połowa tego, co typowa 1/2 tona ma do dyspozycji dla całkowitego ładunku.Mój 8-stopowy Spacekap waży 825 funtów. To dużo miejsca za jedyne 825. Teraz musisz wykonać lekką konstrukcję wewnątrz dla 1/2 tony.
TO!Mam dodatkowy resor w moim zestawie resorów i poduszki powietrzne.
Ciężarówka zdecydowanie lepiej radzi sobie z pełnym ładunkiem. Dodanie resoru lub uzyskanie cięższych zestawów to prawdopodobnie najprostszy sposób, aby to zrobić. Poduszki powietrzne wymagają uwagi, aby utrzymać odpowiednie ciśnienie itp.
Widzę komentarze na temat dodawania resorów piórowych w celu "zwiększenia ładowności", ale jestem ciekaw, czy osie są przystosowane do większego obciążenia niż limit fabryczny???Cześć. Czy można zwiększyć ładowność w 2024 GMC sierra 1500 4 x 4? Chcę zrobić zabudowę Overland bez konieczności przechodzenia na HD 2500. Dzięki
Dodałem resory pomocnicze Hellwig 2500 do mojego modelu 1500 z 2013 roku. Oś była przystosowana do 3950 funtów i byłem daleko od tego, holując 30-stopową przyczepę kempingową. Resory zrobiły ogromną różnicę w prowadzeniu i tylko tego chciałem.Widzę komentarze na temat dodawania resorów piórowych w celu "zwiększenia ładowności", ale jestem ciekaw, czy osie są przystosowane do większego obciążenia niż limit fabryczny???
muszę się nie zgodzić. Zatrzymanie przyczepy o masie 2-3 tys. bez hamulców to łatwa praca dla 1/2 tony. Zatrzymanie ciężarówki z 1500 funtami w środku jest jeszcze łatwiejsze. Teraz, jeśli waga jest wysoka, w grę wchodzi COG, ale ulepszone hamulce nie są naprawdę potrzebne w granicach ładowności. Cholera, jeśli jesteś duży i jeździsz z 3 dużymi przyjaciółmi, a każdy waży 250 funtów, to dodatkowe 1 tys. funtów wagi, ale nikt nie zamierza ulepszać hamulców dla tego.To hamulce są czynnikiem ograniczającym ładowność, a nie zawieszenie. Temat ten był szeroko dyskutowany przez lata i chociaż modele 1500 są nadal oceniane tak samo, nowoczesne ramy są znacznie mocniejsze niż ich starsze odpowiedniki.
O ile mocniejsze? Nie jestem inżynierem, więc nie jestem pewien.
Hamulce będą ulepszeniem numer jeden, aby zwiększyć ładowność, ponieważ zatrzymanie jest o wiele ważniejsze niż osiągnięcie prędkości. Mocniejsze komponenty w zawieszeniu zwiększą niezawodność, ale podnoszenie ciężarówki tylko pogarsza prowadzenie w każdej sytuacji [chociaż jest to wymagane do jazdy w terenie]. Powodem, dla którego trail boss i at4 nie mogą ciągnąć tak dużo, są ich podnośniki, ale wszystkie nowe ciężarówki mają hamulce tego samego rozmiaru (drapie się po głowie)
Producenci czasami obniżają swoje liczby, aby uniknąć zobowiązań, ale to żaden powód, aby to forsować.
Osie i przełożenia nie będą problemem, jednak pakiet max tow mojego 24 rst ma większą dynię niż zwykle.
GM 2500 jeżdżą jak marzenie IMO. Są bardziej zwarte i mocniejsze, ale jeżdżą znacznie lepiej niż ich konkurenci z sztywną osią, przynajmniej w standardowej formie.Używanie 2500 ma ogromne wady przy rozładunku, podczas jazdy po mieście. Po załadowaniu dużą przyczepą, 2500 zyskuje przewagę. Wyszukaj w Google masę nieresorowaną i prowadzenie. DUŻE hamulce, DUŻE osie i wytrzymałe koła i opony… to diabeł dla jakości jazdy.
tak zakłada się, że przyczepność opon jest czynnikiem ograniczającym hamowanie. jeśli masz odpowiednią przyczepność opon, większa siła docisku na większym wirniku zatrzyma cię szybciej.Nie, nie zatrzymują cię szybciej. To ustalony fakt.
Duże hamulce zyskują dokładnie 0 stóp na twojej drodze hamowania. Wszelkie zyski mieszczą się w granicach błędu.
Zestawy dużych hamulców zapewniają krótszy skok pedału, bardziej pozytywne odczucie włączania hamulca i mniejsze blaknięcie hamulców ze względu na ich zdolność do pochłaniania większej ilości ciepła.
Twoja ciężarówka nie może magicznie zmienić swoich właściwości fizycznych, pozwalając jej szybciej się zatrzymać. Te same prawa fizyki, które rządzą ciężarówką i jej zdolnością do zatrzymania własnego pędu, nie zmieniają się wraz z dodatkową siłą. Nie ma dodatkowej siły. Dodatkowa siła spowodowałaby utratę przyczepności. Te hamulce mają ABS. ABS już zatrzymuje cię z maksymalnym potencjałem. To samo dotyczy nawet wtedy, gdybyś miał 19 dużych zestawów hamulcowych na tym samym kole.
Mylisz się. Jeśli nie chcesz wierzyć mi na słowo, zachęcam do przeprowadzenia własnych badań lub prób i błędów.
@digbymaccus
Czy większe hamulce zatrzymałyby się szybciej, gdybyśmy mówili o ciężarówce, która nie ma ABS? Doświadczony kierowca staje się ABS.Czynnikiem ograniczającym dobrze utrzymaną ciężarówkę jest ABS
Nie, tak naprawdę nie. ABS zatrzymuje się szybciej niż człowiek średnio. Bez ABS ryzykujesz utratę przyczepności, co zwiększa drogę hamowania. Lub, nie hamując tak mocno.Czy większe hamulce zatrzymałyby się wcześniej, gdybyśmy rozmawiali o ciężarówce, która nie ma ABS? Doświadczony kierowca staje się ABS.
Czy istnieją ulepszenia ABS? Myślę, że samochody wyścigowe używają teraz programowalnego ABS, ponieważ warunki zmieniają się podczas długiego wyścigu,