Potrzebuję pomocy, ludzie. Ciężarówka musi być naprawiona do czwartku. Oto historia. 3 tygodnie temu ciężarówka jeździła pięknie. Wiedziałem, że akumulator jest na ostatniej prostej. Kilka nocy z temperaturami w okolicach 20 stopni i akumulator padł. Wymieniłem go. Przekręciłem kluczyk i cyk....cyk.....cyk. Wziąłem młotek i kilka razy uderzyłem w rozrusznik. Przekręciłem kluczyk i próbował zakręcić, ale rozrusznik się zablokował. Wymieniłem rozrusznik. Przekręcam kluczyk i silnik się obraca, ale nie odpala. Ma iskrę. Ma paliwo. Nie ma życia. Od czasu ich zamontowania sprawdziłem zarówno akumulator, jak i rozrusznik....wszystko w porządku. Wyczyściłem wszystkie elektryczne punkty styku na kablach zaciskowych i przewodach rozrusznika. To sprawiło, że ciężarówka kręciła lepiej, ale nadal bezskutecznie. Powiedziano mi, że może to być problem z czujnikiem wału korbowego przez jedną z niewielu osób, które mają inteligencję, aby oferować ważne opinie. Po otrzymaniu informacji z Google i YouTube na temat lokalizacji czujnika położenia wału korbowego w końcu go znalazłem, ale powiedziano mi, że skoro ciężarówka ma iskrę, to nie będzie to czujnik. Nadal mam czujnik i myślę, że też go wymienię na wszelki wypadek, chyba że dowiem się czegoś innego tutaj.
Jestem stolarzem z 20-letnim doświadczeniem. Nie jestem ekspertem od mechaniki... a brak wiedzy, której potrzebuję, oznacza, że muszę polegać na pomocy innych, co generalnie jest dla mnie trudne. Mam możliwość zrobienia wszystkiego, co potrzebne. Po prostu nie mam wiedzy, aby rozwiązać problem i wskazać DOKŁADNY problem. Wczoraj wieczorem zamówiłem skaner i przyjdzie jutro, ale na desce rozdzielczej nie świecą się żadne kontrolki, które wskazywałyby, że może czekać kod.
Mam ciężarówkę dopiero od 2 miesięcy. To mój pierwszy Chevy Truck. Bardzo możliwe, że będzie to mój ostatni, jeśli nie rozwiążę tego problemu. Proszę o pomoc. Dzięki
Z poważaniem,
JAKE
'Zepsułem się w Baton Rouge'
Jestem stolarzem z 20-letnim doświadczeniem. Nie jestem ekspertem od mechaniki... a brak wiedzy, której potrzebuję, oznacza, że muszę polegać na pomocy innych, co generalnie jest dla mnie trudne. Mam możliwość zrobienia wszystkiego, co potrzebne. Po prostu nie mam wiedzy, aby rozwiązać problem i wskazać DOKŁADNY problem. Wczoraj wieczorem zamówiłem skaner i przyjdzie jutro, ale na desce rozdzielczej nie świecą się żadne kontrolki, które wskazywałyby, że może czekać kod.
Mam ciężarówkę dopiero od 2 miesięcy. To mój pierwszy Chevy Truck. Bardzo możliwe, że będzie to mój ostatni, jeśli nie rozwiążę tego problemu. Proszę o pomoc. Dzięki
Z poważaniem,
JAKE
'Zepsułem się w Baton Rouge'