Chevy Silverado and GMC Sierra Forum banner
Status
Not open for further replies.

Malowanie siatki grilla jak

7.9K views 14 replies 6 participants last post by  Clgoodwin  
#1 · (Edited by Moderator)
Cześć wszystkim, widziałem kilku facetów, którzy zrobili to ze swoimi ciężarówkami i pomyślałem, że dołączę do zabawy. Moja ciężarówka ma pakiet wyglądu Z71, który ma chromowaną siatkę grilla zamiast czarnej. Moja ciężarówka jest srebrna i po prostu nie przepadam za chromem. Oto więc instrukcja dla tych, którzy są ciekawi. Używam promotora adhezji bulldog i czarnej farby w sprayu Krylon Fusion. Możesz użyć plasti dip, jestem pewien, ale chciałem czegoś trwalszego.
ImageUploadedByAG Free1376172698.704406.jpg

Zdejmij grill z ciężarówki. Nie musisz tego robić, ale jestem wybredny i pomyślałem, że lepiej będzie mieć dostęp do obu stron grilla.

Dokładnie umyj grill. Użyłem płynu do mycia naczyń i użyłem palców do umycia otworów. Następnie położyłem go na słońcu i pozwoliłem mu wyschnąć. Użyłem pistoletu do przedmuchiwania, aby przyspieszyć proces.

Następna jest zabawna część. Taśmowanie. Używam taśmy samochodowej 3M. Po prostu to, co miałem pod ręką, możesz użyć, co chcesz. Przysuń go do chromu. Użyłem starej karty debetowej, aby go docisnąć.
ImageUploadedByAG Free1376172596.671672.jpg

Dolny rząd gotowy, teraz do góry. To ból, ale wytrzymaj!
ImageUploadedByAG Free1376172679.816665.jpg

Teraz orientuję się, że skończyłem papieru maskującego... wspaniale!! Więc zakleiłem to wszystko. Cóż, spełniło swój cel.
ImageUploadedByAG Free1376172763.583909.jpg

Wciąż nad tym pracuję, więc więcej zdjęć wkrótce. Właśnie spryskałem pierwszą warstwę promotora adhezji. Teraz Krylon Fusion podobno ma już w sobie promotor adhezji, ale więcej zawsze jest lepsze niż mniej. Może to przesada, ale w porządku. Spryskaj promotor adhezji (zmęczyło mnie już to pisać) lekko. Po prostu zwilż, to jak woda, będzie bardzo łatwo spływać. Spryskałem w jednym kierunku (od lewej do prawej pod kątem), a następnie poszedłem w drugą stronę. Robię to, aby spróbować pokryć wszystkie obszary. Pozwól wyschnąć na 3-5 minut, a następnie wróć i zrób to ponownie. Dwie warstwy są dobre. (Brak zdjęć do tego, jest przezroczysty i nie widać go. Aha i uwaga, to coś ma silny zapach, więc używaj w wentylowanym miejscu!

Wrócę za chwilę!

Wysłane z aplikacji AutoGuide.com Free

Attachments

Save
#2 · (Edited by Moderator)
Okej, oto pierwsza warstwa. Wygląda na ciężką, ale tak nie jest, w zasadzie chodziłem wokół niej w kółko, lekko spryskując farbą. Pozory mylą w słabym świetle. Wyjdź z tym na słońce, aby zobaczyć swoje pokrycie. Myślę, że będzie to wymagało 3-4 lekkich warstw, aby uzyskać pełne pokrycie.

Attachments

Save
#4 ·
Dzięki, haha, do dzieła. Odciąłem to od starego s10, który trafił do warsztatu jako całkowity. Wspawane wzmocnienia i przykręcone śrubami.

Save
#5 · (Edited by Moderator)
I skończone! Kolejna rzecz, którą lubię w krylonie, szybko schnie! Oto zdjęcia przed i po
ImageUploadedByAG Free1376176949.631151.jpg

ImageUploadedByAG Free1376176962.183929.jpg

ImageUploadedByAG Free1376176977.477423.jpg

Wysłane z AutoGuide.com Free App

Attachments

Save
#7 ·
Dziękuję! Jestem z tego bardzo zadowolony! Naprawdę robi lifting

Save
#11 ·
#32 said:
Kiedy przeczytałem Twój pierwszy post, pomyślałem, że lepiej będzie wyglądać z chromem niż z czernią... Chłopie, jak bardzo się myliłem. Świetny mod i dobra robota. Podoba mi się!
Dzięki! Doprowadzało mnie to do szału, zwłaszcza z boku. Z chromem cały przód wyglądał na srebrny! Musiałem to zrobić, cieszę się, że to zrobiłem! Mój plan B to pomalować go na srebrno haha Wysłane z AutoGuide.com Free App

Save
#13 ·
Mój grill w pakiecie wizualnym z71 ma chromowane wykończenie lub obramowanie na zewnątrz. Czy Twój ma lub miał chromowane wykończenie? Nie mogę się tego dowiedzieć ze zdjęć. Jeśli tak, to czy pomalowałeś to również, czy zostawiłeś tak, jak jest? Sam maluję swój i próbuję zorientować się, jak to będzie wyglądać. Dzięki za instrukcję.

Save
#14 ·
Nie, żadnej wargi, myślę, że to sprawa z 2012 roku+, bo mój z 2011 roku jej nie miał.

Save
#15 ·
Dzięki. Zamierzam to wszystko pomalować. Cały chrom, to znaczy.

Save
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.