Dla Twojej informacji i komentarza (czy ktoś jeszcze ma ten problem?). Z tego, co wiem, ten problem jest bardzo nowy. Powiedziano mi, że 2 radiowozy zostały naprawione w ramach gwarancji (36 000 km od zderzaka do zderzaka), a 1 osoba naprawiła swój prywatny samochód ciężarowy. Wymaga -Pompa próżniowa (przykręcona do przedniej strony silnika po stronie kierowcy z dołączonym kołem pasowym) -Przewód próżniowy między wspomaganiem a pompą -Wzmacniacz hamulców -Pompa hamulcowa -Pasek pompy próżniowej 2014 Silverado 1500 4x4 Z71 89 000 mil Wszystkie czynności konserwacyjne (zapobiegawcze lub inne) wykonywane w tym samym salonie Chevroleta Tło użytkowania pojazdu: 89 000 mil z głębokością bieżnika 9/32 na oryginalnych oponach. Powierzchnie klocków hamulcowych nadal w „zielonym” stanie przez dział serwisu Chevroleta. To pokazuje, jak bardzo hamuje pojazd... bardzo mało w porównaniu do wielu innych podobnych Silverado z 2014 roku. Problem po raz pierwszy zauważony w maju 2016 r. (w tym czasie około 59 000 mil na pojeździe) Zauważono awarię pojazdu w zatrzymaniu. Brak wspomagania hamowania przy niskich prędkościach. Pedał hamulca jest twardy jak skała z niewielkim lub zerowym skokiem (maksymalnie 1/4"). Pojazd będzie się poruszał (niezależnie od nacisku na pedał hamulca) przez kilka stóp. Chociaż zdarzyło się to zarówno na biegach do przodu, jak i do tyłu; problem jest konsekwentnie obserwowany na biegu wstecznym. Problem jest znacznie bardziej powszechny po 70-milowej podróży autostradą właściciela (każdego ranka po przybyciu do pracy podczas cofania lub wjeżdżania na miejsce parkingowe i każdego wieczoru podczas cofania z podjazdu). Problem jest zawsze obserwowany podczas holowania przyczepy i cofania. Serwis w związku z tym problemem do tej pory - styczeń 2017: Wymieniony czujnik/rura podciśnienia wspomagania hamulców (numer części 23135228) „przełącznik z rurą” został również odnotowany na zleceniu serwisowym. Klientowi naliczono około 200 USD bez żadnych korzystnych wyników dotyczących problemu. Dział serwisu Chevroleta naprawił ten sam problem w 3 pojazdach do tej pory. Dwa z nich miały 27 000 mil, a drugi 91 000 mil. Mówi się, że naprawa kosztuje około 1900 USD.