Chevy Silverado and GMC Sierra Forum banner

Supertech DEF

6K views 7 replies 5 participants last post by  monkey  
#1 ·
Mam mojego Duramaxa dopiero od tygodnia, ale rozglądam się za takimi rzeczami jak DEF, więc wiem dokładnie, gdzie go dostanę, kiedy nadejdzie czas, aby dodać więcej. Byłem w Walmart i zauważyłem, że ich marka Super Tech DEF kosztuje tylko 7,88 $ za 2,5 galona. Co jest sporo taniej niż markowe produkty. Zawsze staram się używać markowych rzeczy, jeśli chodzi o konserwację moich pojazdów, ale czy jest to konieczne, jeśli chodzi o DEF? Na pojemniku jest napisane, że spełnia wymagania dla wszystkich pojazdów SCR i ma pieczęć API, której instrukcja Duramaxa nakazuje szukać. Myślę, że będzie dobrze, ponieważ jest tylko rozpylany do wydechu i spełnia normy. Czy ktoś tego próbował?

#3 ·
Proszę nas informować... Mój 15 nie powiedział mi jeszcze, żebym coś dodał,,, z ponad 2700 km, więc poczekam chwilę z zakupem. Myślę, że wally world sprzedałby przyzwoitą ilość. Najważniejsze, co przeczytałem, to dostać to świeże,, lub w terminie ważności... To się psuje... Monkey

#6 ·
Udaj się do stacji benzynowych dla ciężarówek i podejdź do dystrybutorów DEF, które znajdują się na każdej wyspie z paliwem do silników Diesla. Uzupełnij DEF. Lub sprawdź u lokalnych dealerów samochodów ciężarowych. Lokalny dealer samochodów ciężarowych Mack napełni każdy zbiornik DEF, samochód, pickupa, samochód ciężarowy itp. za około 1,86 $ za galon, kiedy ostatnio sprawdzałem. Z pojemnikami, które można dostać w sklepie, tak naprawdę nie ma nic złego, ale DEF ma okres przydatności do spożycia. Nie kupiłbym żadnego DEF, który ma ponad 1 rok. Dlatego zwykle najlepiej jest zaopatrywać się w DEF w miejscach tankowania masowego, gdzie tankują ciężkie ciężarówki. Miejsca te zużywają setki galonów DEF dziennie i jest on świeższy i tańszy.

Można kupić torbę, żeby mieć jedną pod ręką, ale znowu w grę wchodzi okres przydatności do spożycia. Wymień ją w ciągu kilku miesięcy. Supertech firmy Wally World jest prawdopodobnie w porządku pod względem jakości. Najprawdopodobniej jest to po prostu przepakowany markowy produkt.

#7 ·
judsonlimited said:
Screw DEF, delete it
To jest opcja. Moim jedynym pragnieniem w przypadku diesla jest obecnie wyłączenie EGR. Mniej obchodzą mnie rzeczy takie jak SCR i DPF. Ale zmuszanie diesla do jedzenia własnych odchodów przez EGR, to nie jest najbardziej genialny pomysł, jaki komuś przyszedł do głowy. Wyłączyłbym EGR nawet w nowym samochodzie na gwarancji. Zrobiłem to w Jeepie Liberty Diesel z 2006 roku i wyniki były fantastyczne. Zwiększenie zużycia paliwa o 3-4 mpg, a olej był mniej zanieczyszczony sadzą między wymianami. I żadnego ryzyka awarii EGR, ponieważ EGR nie był używany. Nie musiałem nic odkręcać i usuwać. Nieźle... 400 $ za tuning i żadnego odkręcania, żeby dostać to, czego chcę. Nie jestem pewien, czy dealer mógłby w ogóle coś zauważyć. Jedyną częścią tuningu ECM, która została zmieniona, była zmiana kodu, aby nie używać EGR. Wszystko inne pozostało bez zmian.