Chevy Silverado and GMC Sierra Forum banner
Status
Not open for further replies.

Koła Vintage Rally w nowszych ciężarówkach...

38K views 33 replies 24 participants last post by  Wacker  
#1 · (Edited by Moderator)
Zawsze lubiłem te felgi rajdowe. Jestem zaskoczony, że nigdy wcześniej tego nie widziałem. Nie szukałem na tej stronie, ale pomyślałem, że nie znajdę wielu osób, którym podobają się te klasyczne felgi. Myślę, że wyglądają świetnie... ale NIE jestem fanem dużych felg... naprawdę, naprawdę nie jestem fanem. Mój Pontiac Formula 400 z 1970 roku miał fabryczne 14-calowe... tak, 14-calowe! Młodsze dzieciaki wydają się dziś uwielbiać 20-calowe i większe. Czasy się zmieniają, style się zmieniają, ale moje gusta się NIE zmieniły... nazwijcie mnie starym (urodzony w połowie lat 60.).
Z71 rallys.jpg

Dorastałem z prenumeratą "CARtoons" i widzę dziś pojazdy z oponami, które prawie nie mają ścian bocznych i to przenosi mnie z powrotem do magazynu, który czytałem w latach 70.
cartoons.jpg

To tylko opinia jednego człowieka na temat rozmiaru felg i wiem, że jestem w mniejszości.

Myślę, że spróbuję zrobić PhotoShop kilku srebrnych felg Rally Wheels na moim 2011.

Attachments

#4 ·
Nie jesteś sam, podobają mi się stare felgi w stylu Rally, takie jak na zdjęciu, ale widzę je bardziej na modelu 2WD z późnych lat 80. lub wczesnych 90.
Pamiętam te magazyny CARtoons, uwielbiałem je czytać, a także naprasowanki i sekcję How To Draw.
To zabawne, że pamiętam George'a Trosleya, ponieważ robił kreskówkę Kras And Bernie w magazynie, a potem, lata później, przeglądając bardziej "dorosły" magazyn (AKA Penthouse), zobaczyłem, że robi kreskówki dla dorosłych do tego magazynu. lol

#6 ·
Myślę, że wygląda dobrze. Nie jestem też wielkim fanem zbyt dużych felg. Moim zdaniem felga 17" lub 18" jest idealna do ciężarówek z oponami 33" lub mniejszymi. Widzę krok do 20" z oponami 37" i może 35", ale 20" to w zasadzie mój limit. Widziałem kilka 22" na obniżonych ciężarówkach, które to ogarnęły, ale ogólnie uważam, że felgi powyżej 20" zazwyczaj wyglądają okropnie.

#7 ·
STARY, TO JEST ZAJEBISTE!!!! Jakiego rozmiaru jest ta felga? Miałem felgi 15" w moim '98 i uwielbiałem to, wciąż wyglądało efektownie, tak jak twoje, i miały bardzo głęboki rant, podczas gdy opony kosztowały prawie nic... Myślę, że opony kosztowały około 90 dolców za sztukę za Mud Terrain 33x12.50x R15, uwielbiam to lol

Save
#10 ·
lilmagoo1 said:
STARY, TO JEST CHORE!!!! jaki rozmiar felgi? miałem felgi 15" w moim 98 i uwielbiałem je, wciąż wyglądały efektownie, tak jak twoje, i miały bardzo głęboki rant, podczas gdy opony kosztowały prawie nic... myślę, że opony kosztują około 90 dolarów za sztukę za Mud Terrain 33x12.50x R15, uwielbiam to lol
lilmagoo1:
Powinienem to wyjaśnić... to nie jest moja ciężarówka. Znalazłem ten obraz w internecie, szukając czegoś innego. Zakładam, że to 15-calowe.

Sprawdziłem opony... są o połowę tańsze niż BFG. Byłoby trochę więcej toczenia boku w zakrętach, jeśli dostanę te same 33, które mam obecnie na moich 17-calowych felgach.

#11 ·
Chciałem powiedzieć, że w nowym stylu nadwozia nie można jeździć na niczym mniejszym niż 17 cali, co mnie wkurza.

Save
#13 ·
Nienawidzę większych rozmiarów felg, które są dzisiaj montowane w pojazdach. Sprzedałem mojego Challengera R/T z 2010 roku, ponieważ NIENAWIDZIŁEM opon 20-calowych i nie można było założyć opony z ściankami bocznymi na to cholerne coś (tarcze hamulcowe były za duże). Uważam, że niskoprofilowe opony wyglądają do bani w każdym pojeździe. Dajcie mi jakieś felgi Cragar SS lub jakieś felgi Rally ze starej szkoły, a będę szczęśliwy. Ja również urodziłem się w latach 60.

#14 ·
Cholera, urodziłem się w 1988 roku... ale nie można przebić starego Chevroleta z 70 roku, podniesionego na 15-calowych felgach z toną gumy wokół niego. Nie mam nic przeciwko dużym felgom, o ile masz podnośnik, aby zrekompensować różnicę... ale jeśli jeżdżę samochodem zza granicy, chcę, żeby był zmiażdżony na wąskich oponach.

Save
#18 ·
Zgadzam się z tobą. Zdecydowanie wolę mniejsze felgi. Kiedy zamawiałem mojego '12, zapytałem, czy jest jakiś sposób, żebym mógł dostać felgę 15", a oni powiedzieli, że nie, już ich nie produkują. Najmniejsza, jaką mogłem dostać, miała 17". Największa felga, jaką kiedykolwiek miałem, to zestaw 16,5" w moim starym 4x4, ale z drugiej strony miał opony 37".

Save
#19 ·
Cześć wszystkim, jestem tu nowy. Chciałbym móc zamontować zestaw 15-calowych, 6-otworowych głębokich felg rally w moim Silverado 2000 2wd. Słyszałem, że jest to możliwe po przeszlifowaniu zacisków przednich hamulców... czy ktoś wie na pewno? Szukam tego oldschoolowego wyglądu z grubymi oponami BF Goodrich, takimi jak miałem w moim starym '78. Wiem, że często były one montowane w ciężarówkach z lat 88-98, ale poza tym zdjęciem nigdy nie widziałem ich w modelach z '99 i nowszych.

Dzięki!

#20 ·
Być może uda Ci się przejechać na 15-calowych felgach w 2000 roku, wtedy mogli nie mieć tak gigantycznych hamulców jak dzisiaj. Jedynym sposobem, aby się upewnić, będzie znalezienie kilku i założenie ich!

Save
#22 ·
Oto mój! 16 z 265 szukających zestawu poziomującego, abym mógł założyć 285 wokół niego, aby uzyskać więcej ściany bocznej. Naprawdę lubię tę grubą oponę wokół mojego chromu.

Save
#23 ·
Osobiście nie lubię niczego większego niż 17" w ciężarówce 4x4. Mój ma chromowane 20", ponieważ je dostałem... z przyjemnością zamieniłbym je na ładny zestaw czarnych/obrobionych 17x9s.

Save
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.