Ścigam się z tym samym problemem (2005 GMC Sierra 5.3, Z71, Auto-Air itp...)
To, co zamierzam tu skopiować/wkleić, to moje notatki, gdy diagnozowałem ten system... przepraszam, jeśli jest to trochę zagmatwane.
Oglądałem filmy, a niektóre są wyjątkowo dobre i przydatne, jeśli chcesz zrozumieć system szeregowy/równoległy - fascynujące! (
dobry film tutaj)
OK --- Jest wiele rzeczy, które muszą być idealnie dopasowane, aby wszystko dobrze działało. Należy pamiętać, że niektóre obwody, które kwalifikują wentylatory i działanie HVAC, są zarówno cyfrowe (CANBUS), jak i analogowe (Class 2 Com) --- itp., więc upewnij się, że wiesz, gdzie wtykasz tę końcówkę sondy!
Zaczynam od bezpieczników --- i znalazłem kilka interesujących rzeczy, które w ogóle nie mają sensu --- ale opublikuję moją ostatnią przygodę.
Oto mój pierwszy rozdział --- miłej zabawy.
////// * \\\\
Spójrz na środkowy panel i przejdź do: Zasilanie akumulatora 1 z 2
Spójrz na trzy przekaźniki --- dwa mają bezpiecznik 40A, a ten pośrodku ma bezpiecznik 10A.
Interesuje mnie środkowy przekaźnik z bezpiecznikiem 10Amp. Nie mogę śledzić, dokąd i skąd dochodzą dwa połączenia... widzę tylko obwód wzbudzający, a nie to, co punkty wzbudzają lub uziemiają.
Oto objawy ---
Sprężarka i wentylatory są niesprawne dla wszystkich/wszystkich ustawień HVAC.
Skaner mówi, że polecenie pochodzi z głowicy sterującej HVAC >>> OK.
Brak napięcia zasilania do sprzęgła sprężarki
Wentylatory WYDAJĄ SIĘ mieć 3 prędkości --- ale może tylko 2. Nie zostało to jeszcze potwierdzone.
Silnik, gdy osiąga 205°F - wtedy oba wentylatory włączają się na wysoką prędkość i ostatecznie wyłączają się, gdy CTS jest zadowolony.
Wskaźnik klastra działa WNL.
Skaner raportuje te same wartości, co wskaźnik na desce rozdzielczej.
Zakładam, że jest to jedyny CTS zarówno dla komputera, jak i wskaźnika.
(to prawda)
View attachment 972843
Zwarcie czujnika niskiego ciśnienia na osuszaczu nie daje żadnego efektu.
Nie mogę znaleźć żadnego napięcia idącego do sprzęgła, ale jest sygnał cyfrowy z 3-punktowego połączenia, który, JAK SĄDZĘ, raportuje ciśnienie w przewodach freonowych.
W spoczynku ciśnienie wynosi @160 funtów na stronie wysokiego ciśnienia; uważam, że to wystarczy, aby zakwalifikować system.
(Później stwierdziłem, że to za dużo!)
Jeśli przekaźnik #3/10Amp zostanie usunięty, wentylatory nie działają, nawet jeśli CTS mówi, że muszą działać.
Podłączenie przekaźnika #3/10Amp, gdy polecenie z CTS jest WŁĄCZONE --- wentylatory (liczba mnoga) przechodzą na wysoką prędkość.
Potwierdziłem, że przekaźnik #1/40Amp uruchamia prawy wentylator chłodnicy ... i ... przekaźnik #2/40Amp uruchamia lewy wentylator chłodnicy ...
.......... wyniki te zostały ustalone przez zmostkowanie zacisku #30 do #87 na płytce drukowanej dla każdego przekaźnika --- i poszczególne wentylatory działały.
<yippee>
View attachment 972844
Przekaźnik #3 /10Amp
(obrazek zamieszczony powyżej ^) ) to wersja 5-pinowa i aby zrozumieć typy 4-pinowe,
zignoruj pin #87a--- więc jest to prosty dwukierunkowy obwód Wł./Wył. --- i z tym się zgadzam --- ale CO włącza/wyłącza?
(W tym momencie nie wiedziałem --- ale nadchodziło!)
(ciąg dalszy na następnej pustej stronie, ponieważ nie wiem, czy przekroczyłem limit rozmiaru pliku obrazu.[/U]) [/B]