Cześć, szukałem na forach problemu z wentylatorami chłodzenia w moim Silverado z 2005 roku i mam nadzieję, że ktoś może mi pomóc. Po podłączeniu skanera do ciężarówki temperatura silnika wzrasta do 220F, a wentylatory się nie włączają. Po przeczytaniu kilku forów na ten temat rozumiem, że istnieją dwa przewody, które są "uziemione" w PCM, aby włączyć wentylatory. Są to przewód GN w złączu 1, pin 42 ORAZ niebieski przewód złącza 2, pin 33 PCM. Jeśli uziemię którykolwiek z tych przewodów (przy PCM), wentylatory się włączą i będą działać. To mówi mi, że obwód jest w porządku od PCM, przez bezpieczniki i przekaźniki, aż do wentylatora. Zgadza się? Wydaje się, że mój PCM jest uszkodzony. LUB czy możliwe jest, że uziemienie do PCM jest uszkodzone? Parametry w PCM? KAŻDA POMOC BĘDZIE WSPANIAŁA. Przetestowałem system aż do tych dwóch przewodów PCM, a ich uziemienie to jedyny sposób na uruchomienie wentylatorów.... Dzięki (Nawiasem mówiąc, w PCM NIE MA żadnych kodów związanych z wentylatorami....).