Chevy Silverado and GMC Sierra Forum banner
Status
Not open for further replies.

Światło kabiny kontra światło grzecznościowe kontra światło kopułkowe

4.8K views 6 replies 4 participants last post by  the_enforcer  
#1 ·
Często widzę te terminy w postach i nie zawsze jestem pewien, o czym dokładnie się mówi. Co to jest światło "kabiny"? Czy to tylko inny termin na oświetlenie kopułkowe w kabinie? Wydaje się, że widziałem to wspomniane w odniesieniu do oświetlenia skrzyni ładunkowej i nie widzę, co miałoby to wspólnego z oświetleniem skrzyni ładunkowej. Czy jest jakieś światło (może z tyłu kabiny), które oświetla skrzynię ładunkową ciężarówki? Jeśli tak, jak je włączyć? Czy jest to część zespołu trzeciego światła stopu?

Save
#2 ·
Światła kabinowe to światła na dachu kabiny, jak w stylu dużych ciężarówek. Powinieneś mieć światło ładunkowe w trzecim świetle stopu, które oświetla skrzynię ładunkową.

Save
#3 ·
Światła kabinowe odnoszą się ogólnie do świateł obrysowych na zewnętrznym dachu ciężarówki.
Światło grzecznościowe to dowolne włączane światło wewnętrzne.
Światło kopułkowe to światło(a) w podsufitce nad tobą.

#4 ·
OK, światło CARGO. Jak to włączyć? Zakładam, że mam takie w moim 2013 Silv 1500 LT ext cab????

Save
#5 ·
Po prawej stronie przełącznika reflektorów znajduje się małe pokrętło regulacyjne. To przyciemnia lub rozjaśnia światła deski rozdzielczej. Jeśli wciśniesz je, wyskoczy, dzięki czemu łatwiej je chwycisz. Następnie, jeśli przekręcisz je do końca zgodnie z ruchem wskazówek zegara, wszystkie światła wewnętrzne zaświecą się ORAZ "światło ładunkowe". Co oświetli skrzynię ładunkową (no cóż, w pewnym sensie, nie są najjaśniejsze) Mam nadzieję, że to pomoże

#6 ·
Dzięki, egzekutorze, spróbuję tego następnym razem, gdy będę w ciężarówce.

Save
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.