Chevy Silverado and GMC Sierra Forum banner

Naprawdę negatyw?

1 reading
8.9K views 11 replies 6 participants last post by  SierraHarley  
#1 ·
Cześć, więc mam Silverado Z71 z 2017 roku z 3-calowym zestawem poziomującym Motofab, wraz z nowymi górnymi wahaczami Motofab dla lepszego kąta na wahaczach. Właśnie opuściłem dyferencjał i wymieniłem półosie, ponieważ pękły osłony i zabrałem moją ciężarówkę do ustawienia zbieżności. Niestety, to nie ja zabrałem moją ciężarówkę do warsztatu, więc nie mogłem zadawać pytań, ale spojrzałem na mój arkusz i pochylenie jest złe. Ale jestem pewien, że jest wyjaśnienie, dlaczego nie mogli tego poprawić. Więc co jeszcze mógłbym zrobić, aby spróbować to naprawić?

Jeżdżę również na kołach 22x12 cali na oponach 33". Każdy wkład byłby pomocny! Dziękuję!

Attachments

#2 ·
Witaj, więc mam Silverado z71 z 2017 roku z 3-calowym zestawem poziomującym motofab, wraz z nowymi górnymi wahaczami motofab dla lepszego kąta na wahaczach. Właśnie opuściłem swój mechanizm różnicowy i wymieniłem półosie CV, ponieważ osłony się rozerwały i zabrałem moją ciężarówkę do ustawienia zbieżności. Niestety, nie ja zawiozłem moją ciężarówkę do warsztatu, więc nie mogłem zadawać pytań, ale spojrzałem na mój arkusz i pochylenie jest złe. Ale jestem pewien, że jest jakieś wyjaśnienie, dlaczego nie mogli tego poprawić. Więc co jeszcze mógłbym zrobić, aby spróbować to naprawić?

Jeżdżę również na kołach 22x12 z oponami 33". Każdy wkład byłby pomocny! Dziękuję!
Lenistwo? Jakie ustawienia MotoFab zaleca dla kąta pochylenia i pochylenia koła? W ogóle nie byłbym zadowolony z tego ustawienia.

Na przykład podnośnik Zone 6.5 w Sierra zaleca kąt pochylenia 3,3 stopnia dla obu stron i pochylenie -0,1 stopnia dla obu stron.

Te nowe górne elementy nie powinny przeszkadzać mechanikowi, ale sam ich nie znam.

#3 ·
Sprawdź płytki krzywkowe na wahaczach UCAs i zobacz, czy są maksymalnie wysunięte, to zwykle powód, dla którego warsztaty nie mogą tego dobrze ustawić.

Poziom 3" nawet z nowymi wahaczami UCAs i obniżeniem dyferencjału jest źle widziany... to po prostu za dużo.

#4 ·
#5 ·
Zbyt wiele wszystkiego. Kąt dolnego przegubu kulowego jest mniej niż idealny, kąt drążka kierowniczego jest zepsuty, kąty przegubów CV są do bani, a w zależności od tego, jakie wahacze, kąty górnych przegubów kulowych są do bani.

Zestawy 3" to przesadzone poziomy. Potrzebujesz rzeczywistego obniżenia belki poprzecznej dla wszystkiego powyżej 2,5". Ta luka między 2,5" a 4" to szara strefa, w której nikt nie robi prawdziwego podnoszenia, a mimo to firmy będą sprzedawać rozciągnięte zestawy poziomujące i próbować nazywać je podnoszeniem, ponieważ dają ci kilka grubych podkładek do obniżenia dyferencjału lub dostajesz zestaw górnych wahaczy.

Najmniejsze prawdziwe podnoszenie dla tych ciężarówek to 4". Ciężarówki 2WD są nieco inne, ponieważ oczywiście nie mają osi CV, którymi trzeba się martwić i mogą po prostu użyć nowego wrzeciona, aby uzyskać w większości poprawne kąty i nadal mieć 3" podnoszenia przodu.

#10 ·
Jeśli są tak nieudolni, że nie usunęli plastikowych wkładek, nie zabierałbym do nich ciężarówki...
Zgadza się, ale już zapłaciłem lol, zabieram ją jutro z powrotem do naprawy. Korzystałem z tego warsztatu regularnie przez 10 lat, ale niedawno zmienił się w Mavis, być może będę musiał poszukać nowego miejsca.

#12 ·