Chevy Silverado and GMC Sierra Forum banner
21 - 39 of 39 Posts
bluesky2012 said:
TheMightyWhitey said:
You need to get out of Connecticut more. You've obviously never been to a field trial or a hunt test or even a dog show before.
Dokładnie. Zobacz, jak profesjonalista podjeżdża z łóżkiem pełnym boksów dla psów i przyczepą wypełnioną większą ilością boksów dla psów. Działa dobrze.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk Pro
Wiele z tych przyczep dla psów z 14-20 otworami jest większych niż mój dom i bardziej ozdobnie udekorowanych!!!! :lol: :lol:

Mimo że mój kumpel jeździ w skrzyni z nakładką, chcę kupić mu skrzynię, żeby jeździł z tyłu na wypadek, gdyby coś się stało. (odpukać w niemalowane) Chcę również kupić pokrowiec na tylne siedzenie/hamak dla psów, żeby kiedy jest bardzo gorąco, mógł jeździć z nami w kabinie!

Kto używa hamaka/pokrowca na siedzenie dla psa i który polecacie?

Jeśli szczeniak jest tam zabezpieczony z dobrą wentylacją, nie powinno być żadnego problemu. I jak powiedziano, jeśli w łóżku nie ma dziur, przez które może dostać się CO, to nie ma problemu, zwłaszcza z otworami wentylacyjnymi. Po prostu upewnij się, że wszystko jest zatrzaśnięte i że szczeniak nie ma możliwości ucieczki.
To byłaby inna historia, gdyby to było otwarte łóżko, ale wtedy oczywiście pies musiałby być w zapiętym kennel. Widziałem już wcześniej psy bez smyczy i niezabezpieczone, wypadające z otwartych skrzyń ładunkowych na autostradzie i to łamie serce.

Jeździłem z tyłu pickupa z nakładką z Illinois do Michigan w sierpniu kilka razy jako dziecko. Mój tata zamontował jeden z tych malutkich wentylatorów i otworzył przesuwane okno w ciężarówce oraz przesuwane okno w nakładce, łącząc oba okna „butem”. Wentylator wciągał klimatyzację z kabiny do tyłu. Z tyłu wciąż było gorąco jak diabli, ale w pobliżu kabiny nie było tak źle. Dużo poluję, a ludzie cały czas trzymają swoje psy w kojcach z tyłu. Może być gorąco. Jeśli się martwisz, kup chłodnicę klimatyzacji. To chłodnica, którą napełniasz lodem i która działa na wentylator bateryjny. Używałem ich wcześniej na kempingu i wydmuchują nasze lodowate powietrze. Tylko taka myśl

Ok, rozumiem wszystko, zastanawiałem się tylko, czy i jakich pokrowców na siedzenia/hamaków ktoś używa, nie zakładając zupełnie nowego wątku?
Mój problem w skrzyni ładunkowej ciężarówki jest taki, że ma ona 8-stopową skrzynię i może mieć tendencję do wędrowania po niej, i czułbym się okropnie, gdyby coś się stało i został zraniony podczas nagłego zatrzymania. Stąd klatka, mogę zabezpieczyć klatkę w skrzyni ładunkowej, a on leżałby w klatce.
Ale kiedy robi się tu gorąco, pozwalam mu jeździć na tylnym siedzeniu z odrobiną przyjemności z klimatyzacji.

Zrock said:
Widzę, że ludzie robią to cały czas, w tym policja i ich psy... nie różni się to od większości z nas jako dzieci jeżdżących z tyłu z lub bez nakładki

Wysłane z mojego SM-G950W za pomocą Tapatalk
Przejechałem wiele mil z tyłu mojego taty 64 C10, dorastając. Jedyną niebezpieczną częścią jest opuszczanie tyłu z dużą prędkością.

Walkers said:
Zrock said:
Widzę, że ludzie robią to cały czas, w tym policja i ich psy... nie inaczej niż większość z nas jako dzieci jeżdżących z tyłu z lub bez nakładki

Wysłane z mojego SM-G950W przy użyciu Tapatalk
Przejechałem wiele mil z tyłu mojego taty C10 z 64 roku, dorastając. Jedyną niebezpieczną częścią jest opuszczenie tyłu z dużą prędkością.
Jednym ze sposobów na promowanie dobrego przepływu powietrza jest otwarcie okien nakładki, otwarcie okna przesuwnego między ciężarówką a nakładką, więc bardzo ważne jest, aby okno nakładki z przodu było sprawne lub wyjmowane, istnieje but, który można włożyć, aby zachować szczelność. Osobiście zrobiłem własny z otuliny rur. Działa bez zarzutu. Robię to od 25 lat. Miałem odpowiednik 15 psów i nigdy nie miałem problemu z ich jazdą z tyłu, uwielbiały to również, aby promować przepływ powietrza, uruchamiasz wentylację z przodu ciężarówki na średnim poziomie i wciągasz powietrze z zewnątrz, nie używaj recyrkulacji powietrza w kabinie, używasz powietrza z zewnątrz i promuje to dodatnie ciśnienie, przepycha powietrze przez kabinę pod skorupą, która znajduje się z tyłu ciężarówki, która nazywana jest nakładką i przez tylne szyby. Robię to od zawsze i nigdy nie miałem problemu. Moje husky, moje labradory, mój owczarek niemiecki, moje rottweilery, wszyscy uwielbiają podróżować z tyłu tej ciężarówki. Pamiętaj, że mamy dywan, mamy ich jedzenie, mamy ich wodę i jest to załatwione. Żadne zwierzęta nigdy nie zostały ranne z tyłu ciężarówek, o których wiem, poza idiotami, którzy jeżdżą ciężarówkami z psami z tyłu, patrząc na dach ciężarówki, a następnie zostają wyssane z dużą prędkością i rozbryzgują się z przodu naczepy, stając się ozdobą maski.

Wysłane z mojego SM-G955U przy użyciu Tapatalk

Widzę tu w Teksasie sporo psów "skrzynek narzędziowych".....To naprawdę mnie złości.....

jake2250 said:
Mimo że mój kumpel jeździ w skrzyni z nakładką, chcę kupić mu skrzynię, żeby tam jeździł na wszelki wypadek, gdyby coś się stało. (odpukać)
Chcę również kupić pokrowiec na tylne siedzenie/hamak dla psów, żeby gdy jest bardzo gorąco, mógł jeździć z nami w kabinie!

Kto używa hamaka/pokrowca na siedzenie dla psa i który polecacie?
Założyłem pokrowce na siedzenia z nylonu balistycznego i włosy się nie przyklejają. Mój jeździ po prostu na przednim siedzeniu.

Moje psy jeżdżą z tyłu na podłodze ze złożonymi tylnymi siedzeniami. Są również zapięte w uprzęże, a uprzęże są przymocowane do kołków siedzeń wystających z podłogi. Gdybym musiał gwałtownie zahamować lub miał wypadek, uprzęże i przednie siedzenia zapobiegną ich wystrzeleniu do przodu.

Walkers said:
Zrock said:
Widzę, że ludzie robią to cały czas, w tym policja i ich psy... nie inaczej niż większość z nas jako dzieci jeżdżących z tyłu z lub bez nakładki

Wysłane z mojego SM-G950W za pomocą Tapatalk
Przejechałem wiele mil z tyłu mojego taty 64 C10, dorastając. Jedyną niebezpieczną częścią jest opuszczenie tyłu z dużą prędkością.
Albo... Nie wiem, powiedzmy, że może wpadnięcie w wypadek? Nie wyobrażam sobie, żeby to było bardzo zabawne, gdyby zatrzymać się z pełną prędkością z powodu uderzenia - lub przewrócenia się.

Po prostu mówię...

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk

21 - 39 of 39 Posts