Chevy Silverado and GMC Sierra Forum banner

Problemy z ulepszeniem Hydro boost

2.5K views 6 replies 4 participants last post by  Kevo90000  
#1 · (Edited)
Cześć, więc mam 2002 gmc sierra 1500hd 6.0.

Wymieniłem tylko hydroboost z powodu wycieku wewnętrznego popychacza, więc postanowiłem zrobić ulepszenie hydroboost, jak widziałem na YouTube, więc dostałem 11 HB, zainstalowałem go i odpowietrzyłem układ oraz odświeżyłem płyn i na pierwszym teście początkowym było jak dzień i noc inaczej, pedał działał świetnie, ale kiedy
cofnąłem i skręciłem kierownicą, hamulce się włączały i im bardziej skręcałem kierownicą, tym bardziej włączały się hamulce, pomyślałem sobie WTH

Więc postanowiłem po prostu pojechać na jazdę próbną i o mój Boże, czujesz, że ciężarówka jest powstrzymywana i im mocniej ją wciskasz, tym szybciej nie pojedzie i kiedy skręcasz kierownicą, widać, że pedał włącza się sam.

Więc zdjąłem pompę hamulcową i zrobiłem test i skręcając w lewo lub w prawo widać, jak popychacz się wysuwa.

Więc włożyłem swój stary z powrotem i powtórzyłem procedurę i wszystko wróciło do normy, więc chciałem wiedzieć, czy 11 HB, który dostałem, jest zły, czy po prostu nie działa dla mojej ciężarówki.

#2 ·
Wiem, że hydroboost w GMT800 może mieć 2 różne pręty, a użycie niewłaściwego może spowodować, że hamulce będą cały czas włączone. Nie wiem, które ciężarówki mają które i jak mogą się one zamieniać z tymi z gmt900.

#3 ·
Wiem, że w GMT800 hydroboost może mieć 2 różne pręty, a użycie niewłaściwego może spowodować, że hamulce będą cały czas zaciągnięte. Nie wiem, które ciężarówki mają które i jak mogłyby się zamieniać z GMT900.
Myślałem, że to będzie pręt, więc zamieniłem mój stary na nowy HB i wciąż to samo, nawet założyłem podkładki, aby bardziej oddalić HB i wciąż to samo, jak powiedziałem w poście z HB, gdy skręcasz kierownicą w lewo lub w prawo, dosłownie sam zaciąga hamulce, nawet gdy zwiększasz obroty silnika, widać, jak pręt jest wypychany.

#4 ·
Nie jestem pewien co do skręcania kierownicą i wciskania hamulców, ale wiem, że pręt wewnątrz wspomagania do pompy hamulcowej musi mieć bardzo określoną długość.
Właśnie zmarnowałem dzień ścigając ten problem w ciężarówce z turbodoładowaniem dla klienta. Skończyło się na konieczności odcięcia ponad 3/8" pręta, aby działało to poprawnie.
Ale jeśli chodzi o wciskanie hamulców przez ruch kierownicy, brzmi to jak problem z ciśnieniem wewnątrz wspomagania.