Chevy Silverado and GMC Sierra Forum banner

Opcja subwoofera Kicker. (Nie ten sprzedawany przez dealera)

1.6K views 8 replies 4 participants last post by  Badmunky  
#1 ·
Ok, więc szukam subwoofera, który mógłbym umieścić pod tylnym siedzeniem.

Planowałem wybrać Sundown SD-3 12 z podwójnymi cewkami 2 omy w niestandardowej obudowie.

Ale mój kumpel właśnie wysłał mi ten link i wygląda interesująco.

https://www.crutchfield.com/p_206TRT122/Kicker-CompRT-43TCWRT122.html
Image

Specyfikacje wyglądają dobrze. Recenzje, które znalazłem, były dobre. I wygląda na to, że zmieści się pod tylnym siedzeniem bez żadnych problemów.

Co o tym myślicie?

#2 ·
Miałem kicker compR 10 w moim ostatnim samochodzie przez około 2 lata i uwielbiałem go. Bardzo czysta reakcja i nie miałem z nim żadnych problemów, dopóki nie kupiłem mojej ciężarówki i nie miałem już na niego miejsca. Nie zawahałbym się ponownie kupić subwooferów Kickera.

#3 ·
zbkeebler said:
Miałem kicker compR 10 w moim ostatnim samochodzie przez około 2 lata i uwielbiałem go. Bardzo czysta reakcja i nie miałem żadnych problemów, dopóki nie kupiłem mojej ciężarówki i nie miałem już na niego miejsca. Nie zawahałbym się ponownie kupić subów Kickera.
Miałem w przeszłości sporo subów Kickera. Ale to było dawno temu. I mam tylko gotówkę, żeby zrobić to raz.
Zawsze uwielbiałem suby Kicker, ale ponieważ nie miałem żadnego od ponad 10 lat i nigdy w życiu nie miałem smukłego subwoofera, chcę uzyskać informację zwrotną na ten temat, zanim cokolwiek zrobię.

#4 ·
Rozumiem to. Nie mam żadnych uwag dotyczących tego konkretnego modelu, ale jestem pewien, że ktoś w końcu zabierze głos. Poszedłem trochę po taniości z moim subem, kupiłem płytki 12-calowy Rockford Fosgate i jestem zadowolony.

#5 ·
Badmunky said:
Ok, więc szukam subwoofera, który można umieścić pod tylnym siedzeniem.

Planowałem wybrać Sundown SD-3 12 z podwójnymi cewkami 2 omy w niestandardowej obudowie.

Ale mój kumpel właśnie wysłał mi ten link i wygląda interesująco.

https://www.crutchfield.com/p_206TRT122/Kicker-CompRT-43TCWRT122.html
Image

Specyfikacje wyglądają dobrze. Recenzje, które znalazłem, były dobre. I wygląda na to, że zmieści się pod tylnym siedzeniem bez żadnych problemów.

Co o tym myślicie?
Hej, stary, tutaj jest link do konfiguracji, którą właśnie zamówiłem. Będę miał więcej do powiedzenia, kiedy to zainstaluję lol Podoba mi się jakość obudowy oraz subwoofera i wzmacniacza Kicker, które są w zestawie! Wiem, że to tylko 10, ale myślę, że będzie całkiem dobrze grało.

#6 ·
racetech said:
Hej stary, oto link do konfiguracji, którą właśnie zamówiłem. Będę miał więcej do powiedzenia, kiedy to zainstaluję lol Podoba mi się jakość skrzyni i subwoofera Kicker oraz wzmacniacza, który jest w zestawie! Wiem, że to tylko 10, ale myślę, że będzie całkiem dobrze grało.
http://www.ebay.com/itm/10-Kicker-Sub-B ... 2749.l2649
Wygląda nieźle!

Naprawdę chcę 12.
I chcę go po stronie pasażera ciężarówki, ponieważ często używam strony kierowcy pod siedzeniem do przechowywania.

Nadal nie wiem, co zrobię z moją ciężarówką lub audio.

Muszę jednak wkrótce zacząć zamawiać rzeczy. Inaczej nigdy nie uda mi się tego wszystkiego zainstalować przed moją podróżą.

#8 ·
Uwielbiam swój Sundown. Mam go na Rockford 1200.1, który miał arkusz urodzenia 1438 watów RMS przy 14 V. Ustawiam go matematycznie na około 1000 watów RMS i działa dobrze. Prawie nigdy nie mam tam pasażerów, więc mi to odpowiada. Kicker to niezły wybór. Możesz sprawić, by Kicker się poruszał i produkował bas z mniejszą mocą niż przeciętny sub tej samej wielkości. To cała przesłanka ich kampanii o nazwie "Livin' Loud". Zasadniczo zrób to z mniejszą mocą, więc potrzebny jest mniejszy wzmacniacz. Miałem CVR 12 D4 (srebrny, nie grafitowy) na Rockford R500X1D i brzmiał dobrze.

Attachments

#9 ·
Rambodog said:
Uwielbiam swój Sundown. Mam go na Rockford 1200.1, który miał arkusz urodzenia 1438 watów RMS przy 14 V. Ustawiam go matematycznie na około 1000 watów RMS i działa dobrze. Prawie nigdy nie mam tam pasażerów, więc mi to odpowiada. Kicker to niezły wybór. Możesz sprawić, by Kicker się poruszał i generował bas przy mniejszej mocy niż przeciętny subwoofer tej samej wielkości. To cała przesłanka ich kampanii „Livin’ Loud”. Zasadniczo zrób to z mniejszą mocą, więc potrzebny jest mniejszy wzmacniacz. Miałem CVR 12 D4 (srebrny, nie antracytowy) na Rockford R500X1D i brzmiał dobrze.
Wygląda zabójczo, człowieku! Ale nie mogę tak zrezygnować z mojego siedzenia. Cały czas korzystam z tylnego siedzenia do pracy. Więc to po prostu nie wchodzi w grę. Mogę dostać dobrą ofertę na tę skrzynię subwoofera Kicker od znajomego. Około 20% zniżki. A przy czystych 500 watach, które na to idą, powinno to zaspokoić moje potrzeby. Ale nigdy wcześniej nie słyszałem niczego używającego radiatora pasywnego. Więc jestem rozdarty, ponieważ nie chcę wydawać tych wszystkich pieniędzy i ostatecznie tego nie lubić. Nie mam pieniędzy, żeby to zrobić ponownie w najbliższym czasie, więc chcę mieć pewność, że za pierwszym razem zrobię to dobrze. Naprawdę chcę zrobić Sundown SD-3, ale jest drogi i duży. I potrzebuje większej skrzyni o pojemności 0,8 stopy sześciennej. (Dla skrzyni pod siedzeniem) I budowa tej niestandardowej skrzyni wymagałaby dużo pracy. Nie ufam nikomu innemu, żeby to zrobił. I nie ma żadnej prefabrykowanej skrzyni, która by działała, którą mógłbym znaleźć. I szczerze mówiąc, większość z nich i tak wygląda jak gówno.