Chevy Silverado and GMC Sierra Forum banner
Status
Not open for further replies.
21 - 34 of 34 Posts
Znajduje się pod deską rozdzielczą, dokładnie pośrodku, obok podłogi. Trzy śruby 7 mm trzymają go w miejscu. Zdejmij siłownik, a następnie przesuń klapę ręcznie. Jeśli nadmuch powietrza zmienia się z zimnego na ciepły, potrzebujesz nowego siłownika. OReilly's ma go w magazynie - około 45 USD.

Discussion starter · #24 ·
Podłączyłem wszystko z powrotem, ale teraz mój system HVAC nie włącza się, chyba że jest ustawiony na 5.

Discussion starter · #26 ·
Zamierzam podłączyć wąż do wody i przepłukać węże. Czy ktoś wie, który wąż jest wejściem, a który wyjściem?

Tak naprawdę nie ma znaczenia. W nagrzewnicy nie ma zaworów. Po prostu odłącz je oba i spróbuj przepłukać w obie strony.

Machinegunjoe said:
Podłączyłem wszystko z powrotem, ale teraz mój system HVAC nie włącza się, chyba że jest na 5
Zaczekaj - najpierw powiedziałeś, że ciężarówka nie wydmuchuje ciepła, a teraz mówisz, że wydmuchuje tylko na ustawieniu 5. Gdzieś tu jest rozłączenie.... Tak czy inaczej, jedyną rzeczą, która kontroluje ciepło/zimno, jest klapa mieszająca. Jeśli zdejmujesz siłownik i poruszasz klapą ręcznie, a wyjście zmienia się z zimnego na gorące, to masz wadliwy siłownik klapy mieszającej.

Jeśli wentylator działa na ustawieniu 5, ale nie na 1-4, to albo przełącznik dmuchawy w desce rozdzielczej, albo moduł rezystora dmuchawy. Skłaniałbym się ku modułowi.

Tak, kiedy dmucha tylko na wysokich obrotach, prawie zawsze jest to rezystor silnika dmuchawy.

Discussion starter · #32 ·
Wymieniłem rezystor dmuchawy. Ale czy ktoś mógłby odpowiedzieć na moje pytanie dotyczące złączek?

Wymieniłbym je oba, z czasem stają się kruche i kosztują około 6 dolarów. Mój bubby nie wymienił swoich, kiedy czyścił swój rdzeń i musiałem dla niego zrobić obejście, gdy siedział na poboczu. :lol:

21 - 34 of 34 Posts
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.